Select Page

 

Neal Lachman, Chief Executive Officer
Ashok Biharie, Chief Operating Officer
 

 


TokoKoerier / SuperKoerier is een bedrijf van investeerder Neal Lachman.

Al in 1970 runden mijn ouders een bar en winkel in Suriname (Houttuin). Ruim 40 jaar geleden begon mijn moeder een restaurant in de Gerrit Jan Mulderstraat in Rotterdam, en vader begon Ram’s Restaurant in Haarlem (Kleine Houtstraat). In 1983 nam één van mijn broers samen met vader Toko Lares over (Dordtselaan, Rotterdam Zuid) en verbouwde het tot Restaurant Gandhi – het huidige Ram’s Restaurant. Daarna volgden toko’s in Rotterdam (Delfshaven en de Brielselaan) en restaurants aan de Blaak en Coolsingel (Rotterdam).

De detailhandel en het restaurantwezen zit de familie (zeven broers en twee zussen) in het bloed.

Neal startte in 1989 met de overname van een snackbar aan de Blaak en later een restaurant aan de Coolsingel. In 1995 nam hij de grootste avondwinkel van Rotterdam over (Nieuwe Binnenweg) en kort daarna lanceerde hij met twee broers Lachman Bros. & Partners, een bedrijf dat zich specialiseerde in financieringen, fusies en overnames, en bedrijfsadviezen.

Neal woonde van 2001 tot 2015 in New York, Vancouver en Londen. Anno 2019/2020 heeft Neal veel ervaring een lange track-record als technoloog en investeerder. TokoKoerier/SuperKoerier is opgericht door Neal Lachman in juli 2018 en weer gelanceerd op 1 oktober 2019.

Neal en zijn partners Reshma en Ashok zijn verantwoordelijk voor de strategie om TokoKoerier/SuperKoerier uit te laten groeien tot een grote concurrent van online winkels zoals Picnic en de bezorgservice van Albert Heijn etc. Voorlopig is dat het enige wat zij willen bekendmaken.